Більшість з нас добре знайомі з живленням в установах громадського харчування. Практично кожна людина обідала в столовых загальноосвітніх установ або Вузів. Не дивлячись на всім відомі мінуси такого раціону, в живлення в столовых громадського харчування є і ряд безперечних переваг. По-перше, у нас є можливість харчуватися практично свіжоприготованою їжею і немає потреби приносити з собою загорнуті в серветку або поліетилен бутерброди. По-друге цей самий раціон може бути всіляким, тобто у вас завжди є можливість вибирати на встановленій в столовой лінії роздачі потрібне вам блюдо. Чи замислювався хто-небудь, що такий спосіб живлення існує завдяки тому, що якісь невидимі фахівці встановили на цьому підприємстві громадського харчування якісне і досить функціональне технологічне оборудование для общепита . Для правильного функціонування столовых необхідний повний склад технологічного оборудования починаючи від слайсера і закінчуючи пароконвектоматом і тунельною посудомийною машиною. У такій ситуації, абсолютно безперечно, що популярність торгівельно-технологічного оборудования для столовых і громадського харчування у працівників цих установ існувала, і існуватиме завжди. Особливо цей попит високий на імпортне торгівельно-технологічне теплове оборудования від відомих німецьких, а також італійських виробників, наприклад, Angelo Po, Mareno, Asco bloc, Dieta Heres і інші бренди.
Безумовно, величезну роль, в даному випадку, грає фінансова складова, від якої, як правило, і доводиться «танцювати», підбираючи потрібний склад оборудования для громадського харчування. Відома справа, що «під гнітом» бюджету в більшості випадків буде все-таки куплено дешеве, але здатне виконувати поставлені завдання оборудование для столовых від російських виробників. Проте, за переконанням більшості експертів, незважаючи на високу планку цін імпортне технологічне оборудование для заводских столовых , тобто, те саме яке використовується для приготування перших і других блюд. Це обрудование сповна може виявитися доцільнішим при розрахунку бюджету підприємства громадського харчування, так би мовити, в довгостроковій перспективі. Економічний розрахунок будується на тому, що якісне імпортне оборудование економить бюджет, що виділяється на поточний і позаплановий ремонт всього переліку оборудования столовой. Наприклад, обрудование для громадського харчування від німецьких виробника роками може обходитися без необхідності якого-небудь ремонту. Проте періодичне техобслуговування добре і для обрудования такого класу.
Одним з самих іноваційних винаходів двадцятого століття для кухні громадського харчування і столовых стали вельми цікаві апарати, так звані пароконвектоматы. Ці чудові машини дозволяють готувати блюда в дуже широкому діапазоні параметрів температурної вологості. Хто виробляє ці самі пароконвектоматы? В даний час існує досить імпортних і російських виробників цих диво машин. Одними з найбільш адекватних по співвідношенню ціна/якість, є чеські пароконвектоматы retigo. Блюда, приготовані в пароконвектоматах retigo, за рахунок теплової обробки парою, сповна личать для організації дієтичного живлення. Втім, такий же метод теплової обробки їжі здійснюють і пароконвектоматы від багатьох інших виробників.
Вибираючи оборудование для громадського харчування, багато хто бажав би не переплачувати, і в той же час вдало підібрати оборудование що працює роками без поломок. Як все-таки не помилитися і зробити правильний вибір теплового оборудование для столовых? Вихід: необхідно звернутися у фірму, що спеціалізується на постачаннях оборудования для громадського харчування, – там завжди допоможуть з правильним вибором! |